09
Apr

Galakväll med Lars T Johansson

Bollstabruk Intresseförening (Bi) stod som värd för den första Bi-galan på Folkets Hus i Bollstabruk lördagen den 9 april. Ca 90 medlemmar hade samlats för att avnjuta en 3-rätters galamiddag och utse Årets Bi:n 2010. För underhållningen stod Lars T Johansson och trubaduren Patrik Eriksson. Det var en riktig helkväll.

Nöjda gäster på Bi-galan i Bollstabruk.

Årets Bi 2010 delades ut i två kategorier: 1) Till den projektgrupp som verkat för att den yttre miljön i de centrala delarna av Bollstabruk rustats upp och 2) till den projektgrupp som verkat för att rekreationsmöjligheter i Bollstabruk vidareutvecklats.

Vinnare i kategori 1 var en projektgrupp bestående av Toivo Nylander, Svante Näsman, Rolf Edlund, Rune Jonsson, Sören Strindlund, Bertil Hedin, Stefan Granlöf och Kjell Sjölander. Med ideella insatser, hjälp från lokala entreprenörer och företag samt ekonomiskt stöd från kommunen har gruppen under hösten 2010 restaurerat gång- och cykelvägen och träbron mellan Kejsarstan och Bollstahallen.

Vinnare i kategori 2 var en projektgrupp bestående av Rune Jonsson, Björn Östblom, Toivo Nylander, Bernt Eriksson och PG Wallin. Denna projektgrupp återuppförde en gammal vandringsled mellan Svedjebergets topp och Röåsen så att motionärer och vandrare obehindrat kan gå från elljusspåret i Bollstabruk till toppen av det närbelägna Svedjeberget och sedan vidare till Röåsen och det nätverk av stigar som leder därifrån.