10
Feb

Bollsta Folkets Hus är Träffpunkten i Ådalen.

För snart tre år sedan övertog Ros-Marie Strömqvist och Nils-Olof Nilsson driften av Bollsta Folkets Hus. Byggnadsföreningen kamraterna som ägt och drivit Folkets Hus, från bildandet av föreningen 1906, var tvungna att gå i likvidation. Kommunala bostadsbolaget Krambo gick in och köpte byggnaden, då en konkurs var nära förestående. Det var då Ros-Marie och Nils Olof gick in som arrendatorer och startade upp verksamheter i huset igen. Efter en tid flyttade man även sin lunchrestuarang från Dannero travbana till Restuarang Klasson i Folkets Hus. Den har nu blivit en välbesökt och omtyckt lunchservering. Den är öppen måndag till Fredag mellan 10.30 - 14.00. Med jämna mellanrum serverar man även temamiddagar, som uppskattas inte minst av barnfamiljer. Pubkvällar är ett återkommande inslag som drar många besökare, där lokala band ofta uppträder och ser till att stämningen blir på topp.

  

 

Danserna har också kommit igång och många rikskända orkestrar har spelat i Amorinen, som är den större delen av Folkets Hus. Inte minst har onsdagsdanserna fått ett uppsving med närmare 200 besökare varannan onsdag under vår och höstsäsongen. Det är många långväga besökare, de kommer ända från Sundsvall, Ö-vik, Åsele och västra delen av landskapet. Alla intygar att Bollsta Folkets Hus är den dansvänligaste lokalen i länet.

 

 

En del konserter och musikcaféer tillhör också evenemangen, nu närmast kommer ett musikcafé med dragspelsvirtuosen Jörgen Sundeqvist den 12 mars. Därefter kommer Lasse Berghagen och ger en konsert den 29 mars.

Det är många galor som genomförs i Folkets Hus exempekvis Kramfors kommuns företagargala och Danneros Travgala. Det är den enda lokalen i kommunen som klarar den typen av arrangemang vad gäller logistiken att rymma och servera ett sällskap av den storleken.

Att kommunägda Krambo gick in som ägare till Folkets Hus var bra både för Bollstabruk och kommunen. Men utan Ros-Maries och Nils-Olofs beundransvärda arbete samt deras duktiga personal, har nog Bollsta Folkets Hus varit ganska tyst och öde.

Håll koll på kommande evenemang, genom att gå in på hemsidan www.bollstafolketshus.se eller på deras Facebook sida.

Text: Lars Sjödin

Foto: Lars Sjödin och Bollstafolketshus.se