11
Jun

Bollsta IK en pigg 105 åring.

   Entrén till Bollstavallen

Anrika Bollsta IK bildades 1912 och är fortfarande en livaktig förening med fotboll som största sektion. Klubben har utöver fotboll även simning och motion. Det är många ungdomar som fått sin idrottsliga fostran i föreningen och en del har även fortsatt som ledare.

Det finns två fullstora gräsplaner och en vår tidig grusplan, huvudarenan är belägen vid södra infarten till Bollstabruk.

Det är full fart på Bollsta IP om kvällarna i dessa tider. Just nu är det 180 barn och ungdomar och tillsammans med dam och herrlaget är det 230 som tränar och spelar varje vecka. Damlaget spelar i div. 3 och herrlaget återfinns i div. 6. Det finns åtta ungdomslag som spelar seriespel med 7, 9 och 11 manna lag. Utöver det finns Älv ligan 5-manna lag och knatteserie. Varje sommar anordnas fotbollsskolan och denna sommar genomförs den  under v. 25. Ett aktivt samarbete med andra föreningar som IFK Nyland och Frånö SK gör att alla ska kunna få spela. Föräldrarna till barnen vet vad som krävs av dem för att deras barn ska kunna vara med i verksamheten.

Kolla in på Bollsta IK:s hemsida  https://www.laget.se/BOLLSTAIK där man kan se spelschemat och träningstider. Varför inte gå och titta på någon hemmamatch under sommaren, fika finns att köpa i kiosken. Bli gärna medlem i Bollsta IK, föreningen har stor betydelse för barn och ungdomar på orten.

   Full fart på Bollstavallen varje vecka. Här är det damlaget som tränar inför nästa match. 

 

   Damlaget är ett av topplagen i div 3.

 

   Text och foto: Lars Sjödin.