09
Dec

Ragnhild kämpade inte förgäves för sitt skattekontor.

Ragnhild Lindström, sekreterare i Bollstabruk intresseförening, blev personligen inbjuden till en träff med statsminister Stefan Löfven, när han besökte Kramfors och Bollstabruk den 5 december. När skatteverkets och försäkringskassans servicekontor flyttades från Kramfors till Sollefteå 2012 kämpade Ragnhild, med namnlistor och skrivelser till olika beslutsfattare, om att kontoret skulle få vara kvar i Kramfors. Hon tyckte att servicen till allmänheten försämrades när kontoret flyttades. Hennes kampanj gjordes efter att hon slutat arbeta hos skatteverket och gått i pension. Hon lyckades inte den gången med sin arbetsinsats. När nu regeringen bestämt att åter öppna ett servicekontor i Kramfors, under nästa år, tyckte man att Ragnhild skulle få ta emot det glädjande beskedet av statsministern själv. Det var en stor överraskning både för Ragnhild och övriga, vid kaffebordet i Kramfors Hjärtats lokal, när Stefan Löfven offentliggjorde regeringens planer. Ragnhild hade dagen till ära fått bjuda med sig några personer till mötet och det var delar ur Bollstabruk intresseförenings styrelse som hon tagit med sig.

Ragnhild har inte bara kämpat för bevarandet av servicekontoret hon har även aktivt arbetat med att bevara simhallen i Bollstabruk för några år sedan. Det lyckades hon med, även om det blev lite begränsade öppettider mot tidigare. Men utan Ragnhilds envetna övertygelse och beslutsamhet, att simhallen skulle var kvar, så har den nog inte funnits idag.

Utöver det som nämnts är som sagt Ragnhild en noggrann och duktig sekreterare i intresseföreningen sedan flera år tillbaka och hon är beredd att kämpa igen om det behövs i något annat sammanhang.

 

     Ragnhild blev glad över beskedet om en nyöppning av ett servicekontor i Kramfors.

 

     Stefan Löfven meddelar regeringens beslut till Ragnhild. Jan Sahlèn apploderar beskedet.

 

    Ragnhild blev lite av huvudperson vid träffen i Kramfors. Här blir hon intervjuad av SVT.

 

   Text: Lars Sjödin

   Foto: Kramfors kommun.