26
May

E-sportande ungdomar i Bollsta Folkets Hus

Under tre dygn arrangeras en Lan-helg för ungdomar i Bollsta Folkets Hus. Det är föreningen Adalslan (inte felstavat) som arrangerar en helg för spelintresserade ungdomar. Drygt hundra ungdomar har bänkat sig framför sina bildskärmar och spelar nästan dygnet runt mot varandra eller mot spelare ute i världen. När ögonen värker och man har svårt att hålla sig vaken framåt natten sover man några timmar i sovsalen. Man håller till i både Amorinen och Berlingsalen. I Amorinen är hela golvet belamrat med bord, datorer och kablar, där det normalt dansas i olika takter. Det är dock inte många danssteg som tas under en Lan-helg. I Berlingsalens mörker, det är bara skärmarna som lyser upp i lokalen, spelas det under överinseende av Martin Jonssons trettiotvå tavlor ur Gösta Berlings saga som finns uppsatta längs ena väggen.

Kalles pizzeria och Amerika huset har extra öppet dit man drar iväg och handlar pizza när hungern smyger på. Även Coop har många kunder från Lan-ungdomarna.

Det är strikta regler som gäller för deltagarna och ledningen för Lan-helgen sitter i ett angränsande rum och har full koll på händelserna i lokalerna.

 

    Amorinen som normalt är fylld av danspublik är fullproppad med datautrustning under Lan-helgen.

  

    Edvin Östman från Nordingrå i full koncentration framför sin dator.

 

  Berlingsalen lyses endast upp av alla bildskärmar. I bakgrunden syns Martin Jonssons tavelsvit ur Gösta Berlings saga.

 

   Det handlas en hel del pizza och dryck m.m. under de tre dygnen. 

 

    John Winroth är en av arrangörerna och har full koll på vad som händer i lokalerna.

 

    Text och foto:Lars Sjödin